KVASINKOVÁ DIETA
Léčba kvasinkového onemocnění musí být vždy podpořena proti plísňovou (proti kvasinkovou) dietou, při níž z jídelníčku vymizí především všechny sladkosti a bílá mouka. kedlubna, křen, lilek, listový salát, mangold, mrkev, okurky, olivy, paprika, pažitka, polníček, pórek, rajčata, ředkev, ředkvičky, řeřicha, sója, sójové výhonky, špenát, topinambury, všechny druhy zelí) brambory, brokolice, celer, cibule, cuketa, čekankové puky, černý houby (shiitake, hřiby, křemenáče, lišky, smrže, václavky, žampiony) majoránka, ocet, tymián, vanilka) vepřového, mléko, mořské plody, podmáslí, ryby, sýry, tvaroh, vejce, želatina) čajů, minerální vody, zeleninové šťávy margaríny, rostlinné oleje) ořechy, lískové oříšky, sezamová semena, slunečnicová semena, vlašské ořechy) prášek, sirup, sušené ovoce, sušenky, atd.) broskve, kompoty, konzervované ovoce, džemy) brambor, kečup přislazený cukrem, sójová omáčka přislazená cukrem) jogurty, pokrmy obsahující cukr a mouku a konzervační látky, pokrmy s omáčkami) na zhušťování omáček, těstoviny z bílé mouky) vína, instantní a všechny slazené čaje a nápoje, šťávy) Na prvním místě zařaďte do jídelníčku zeleninu a saláty - čerstvé nebo šetrně podušené, podle sezónní nabídky. Zeleninu připravujte šetrným způsobem, aby se zachovaly vitaminy, minerály a jiné zdravé látky, které obsahuje. Používejte metody jako je dušení, vaření v páře, ohřívání ve varných sáčcích nebo v keramickém nádobí. Vyhněte se konzervám všeho druhu ! Jezte často bílé a kysané zelí, cibuli a pórek, ředkev a ředkvičky, česnek, křen a ostrou hořčici, podmáslí a přírodní jogurt - to jsou skuteční "nepřátelé" kvasinek. Zřekněte se cukru a všech jídel, ve kterých je obsažen, dále bílé rýže a všech výrobků z bílé mouky. Občas si připravujte jídla z celozrnného obilí, ne však často, neboť celozrnné obilí působí kyselinotvorně. Zeleninu a saláty čistěte důkladně, abyste předešli nové infekci. Jako koření používejte čerstvé bylinky, solí je nutné šetřit. Pijte v dostatečném množství minerální vodu, čerstvě připravené zeleninové šťávy, bylinkové čaje, čaj lapacho a maté. Omezte kávu a černý čaj, neboť oba nápoje jsou silně kyselinotvorné. zdravěji, neboť jak jste se jistě přesvědčili, tato strava vašemu tělu prospívá a jste v mnohem lepší psychické a fyzické kondici!KVASINKOVÁ DIETA
Potraviny vhodné při kvasinkové dietě:
Potraviny zcela nevhodné při kvasinkové dietě:
Pravidla proti plísňové diety:
Po ukončení této proti plísňové kůry se snažte i nadále stravovat