Hlíva ústřičná jako špíz
Ingredience :
8 velkých plodnic hlívy ústřičné
8 plátků anglické slaniny
2 vejce
2 lžíce strouhanky
špetka soli
špetka drceného kmínu
mletý pepř dle chuti
olej na smažení
olej na potření špejlí
4 špejle
vroucí voda na spaření hlívy
POSTUP :
Plodnice hlívy ústřičné očistíme, zbavíme nožek ( použijeme jen ploché kloboučky ). Kloboučky spaříme vroucí vodou a necháme oschnout.
Vejce našleháme se solí, pepřem a kmínem. Špejle potřeme olejem. Houby pokrájíme na širší proužky, slaninu na menší kousky. Proužky hub stočíme a střídavě napichujeme na špejli. Připravené špízy namočíme do připravených vajec, lehce otiskneme ve strouhance a na oleji zvolna osmažíme do zlatova.
Na talíři ozdobíme zeleninou, podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem.