Hlíva ústřičná s jogurtovou omáčkou
Ingredience :
8 velkých plodnic hlívy ústřičné
hladká mouka na obalení
sůl a mletý pepř dle chuti
špetka drceného kmínu
olej na smažení
2 šálky bílého jogurtu
1 stroužek česneku
špetka krupicového cukru
čerstvý kopr
několik listů kadeřavého salátu
POSTUP :
Plodnice hlívy očistíme, pokrájíme n menší kousky, propláchneme a okapeme.
Mouku smícháme se solí, pepřem a drceným kmínem a obalíme v ní plodnice hlívy. Osmažíme hlívu na oleji.
Oloupaný česnek utřeme se špetkou soli, vmícháme do jogurtu a ochutíme cukrem. Posymeme koprem a obložíme salátem.
Podáváme s jogurtovou omáčkou a čerstvým pečivem, dle vlastního výberu, případně s těstovinami nebo bramborem, či bramborovou kaší.
Místo kopru můžeme použít bazalku, oregano nebo tymián. Další možností je pokapat hlívu citronovou šťávou.