Křehké kuřecí ražniči
Ingredience :
4 kuřecí prsní řízky
šálek sterilovaných cibulek v sladkokyselém nálevu
šálek kysané smetany
1 lžička citronové šťávy
1 lžička hrubě mletého pepře
sůl podle chuti
olej na potření masa a špejlí
několik listů hlávkového salátu
1 čerstvá červená paprika
1 čerstvá žlutá paprika
svazek čerstvé petrželové natě
4 špejle
Postup :
Maso si připravíme alespoň 12 hodin předem, aby v ochucené smetaně zkřehlo.
Ve smetaně rozmícháme pepř, sůl, a citronovou šťávu. Omyté řízky lehce naklepeme z jedné strany, potřeme ochucenou smetanoua složené na sebe je necháme v přikryté nádobě marinovat oněch 12 hodin.
Vlastní příprava je už velmi rychlá. Z masa setřeme marinádu a nakrájíme na širší a delší proužky. Cibulky rozpůlíme a do každé nudličky masa, zabalíme půlku cibulky. Závitky naplocho napícháme na špejli a osmažíme na rozehřátém oleji.
Na talíře rozložíme listy salátu a na ně rozdělíme ražniči. Dozdobíme pokrájenou paprikou a petrželovou natí.