Špízy s krůtím masem a broskvemi
Ingredience :
4 krůtí ( kuřecí ) prsní řízky
4 půlky kompotovaných broskví
2 menší cibule
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce kořenící směsi adžika
2 lžíce tekutého medu
1 lžička citronové šťávy
olej na potření špejlí
8 cherry rajčátek
několik listů různých druhů hlávkových salátů
POSTUP :
V olivovém oleji rozmícháme kořenící smes, cibuli nakrájíme na silnější kolečka. Půlky broskví porájíme na menší kousky. Krůtí řízky naklepeme a nakrájíme na menší kosky. Špejle potřeme olejem. Plátky masa potřeme ochuceným olejem zabalíme kousky broskví a spolu s cibulí napichujeme střídavě na špejle.
Rozložíme na plech a při pečení hojně potíráme rozmíchaným medem s citronovou šťávou a necháme opéci ze všech stran.
Na talíři obložíme salátem a chery rajčátky pokrájenými na kousky.